Sommaraktiviteter

 


 Jakt

Jaktaktiviteter som kan arrangeras för hyresgäster:

- Björnjakt
- Ripjakt          
- Älgjakt       
- Tjäderjakt

För mera info om jaktsäsong och speciella paket i förhållande till önskemål - klicka "Kontakt & Hitta HIt" längst ner på sidan och skriv in önskemål eller ring. 

 

 

 
Mountainbike


I storhogna finns en mountainbike slinga på drygt 3 km också kallat hotellslingan. Det finns också andra mera utmanande cykelleder och det kan rekommenderas att skaffa Cykelkartan för området. Cyklar kan hyras bl.a. hos Klövsjö Stenugnsbageri och i Skistarshoppen i Vemdalen.

 

 


Golf


Två olika golfbanor finns inom ca. 1 mil och 5 mils avstånd. Klövsjö Vemdalens GK har en naturskön 18-håls skogsbana med utsikt över fjällen. Det finns också restaurang, golfshop och en korthålsbana med pay & play som passar för de minsta. Se flera detaljer om golfbanorna, olika golfpaket och golfkurser i Golfguide på vemdalen.se  

Fiske


Fjällfiske eller pimpelfiske, det finns många möjligheter. Varggranstjärn, Storvåndtjärn, Rundstenstjärn, Järpbäcksdammen, Hanakamtjärn, Klövsjön, Djuptjärn i Långå mm.

Se flera detaljer om fiskearter, fiskekort, P-plats, vindskydd och eldstad på Vemdalen.se

 


Bärplockning

Naturen i Norrland bjuder på så mycket. Hur ljuvligt är det inte att leta vilda bär. I juli lyser myrarna med gyllene hjortron, i augusti finns det mogna blåbär att plocka och i september färgas fälten röda av lingon.  

 


Hästturer


På vintern finns det slädetur med häst och resten av året finns det ridning på islandshästar eller varför inte ranchliv och westernridning på nordsvenskar på fjället som finns hos t.ex. Trumvallen fjällridning. Floda gård har shetlandsponnyer och ridmöjligheter för de minsta.

 

Vandring

 

Det finns flera olika vandringsleder i området bl.a. fem lätta vandringsleder som leder till större eller mindre vattenfall. Sångbäcksfallet som är ca 15 m högt finns 2-3 km från stugan. En annan vandringsled från Storhogna leder till en gammal fäbodvall och två porlande vattenfall 4 km bort. 

 

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.